Noutăți și evenimente

IMG_2483

Dragi prieteni, vacanța, încet- încet, intră în dreptul ei legitim, iar noi continuăm să  formulăm concluzii, să facem bilanțuri.

 

La final de an , constatăm că încă un produs ne dă satisfacția împlinirii profesionale- editarea revistei ,, Laborator didactic”.

Misiunea revistei este de a promova și a facilita învățarea interdisciplinară în mediul educațional, oferind cadrelor didactice, elevilor și tuturor celor interesați resurse inovatoare, idei practice și perspective diverse asupra integrării cunoștințelor din diferite domenii. Printr-un limbaj accesibil, în articole care stimulează curiozitatea intelectuală,  autorii, coordonatorii revistei și- au propus să creeze un spațiu colaborativ pentru schimbul de bune practici, metode didactice eficiente și soluții creative pentru provocările educaționale contemporane, contribuind astfel la dezvoltarea unui sistem de învățământ modern și incluziv.

Adresăm cele mai sincere mulțumiri pentru contribuțiile remarcabile care au adus valoare și prestigiu revistei noastre doamnelor:

Ulea Calistru, șefa  Secției raională Cultură Rîșcani;

Ana Bologa, din satul Corlăteni, raionul Rîșcani;

Tatiana Rusu, profesoară de limba franceză  și bibliotecară în satul Văratic, r. Rîșcani;

Parascovia Stadnițchii, din IPLT ,, Budești”, municipiul Chișinău;

Galina Rusu, bibliotecară în satul Druță, raionul Rîșcani;

Elena Batîr ,  din IPLT ,, Gheorghe Rîșcanu” , din orașul Rîșcani;

Moraru Violeta, din IPLT ,, Petru Zadnipru”, Chișinău.

Articolele pe care ni  le-ați oferit  sunt piese importante  din puzzle-ul cunoașterii interdisciplinare, ajutându-ne să construim un instrument educațional de excepție. Apreciem efortul Dvs. de a redacta articole într-un limbaj accesibil, fără a compromite calitatea academică, ceea ce a permis ca materialele publicate să fie utile și accesibile unui public larg. Efortul dvs. de a împărtăși cunoștințe și experiențe a avut un impact semnificativ nu doar asupra cadrelor didactice, ci și asupra elevilor și întregii comunități educaționale.

În calitate de instituție dedicată excelenței și inovației în educație, ne dorim să construim împreună o platformă interdisciplinară care să inspire și să îmbogățească practicile didactice.

Invitația noastră se adresează tuturor celor pasionați de educație, care doresc să împărtășească experiențe, metode didactice inovatoare și soluții creative pentru provocările contemporane din învățământ. Fie că sunteți cadre didactice, cercetători, formatori sau studenți, implicarea dvs. va fi importantă pentru succesul și relevanța revistei noastre.

Așteptăm cu interes articolele dvs., care pot include studii de caz, exemple de bune practici, recenzii de literatură, inovații pedagogice, experimente didactice și orice alt material care poate contribui la îmbogățirea cunoștințelor și a resurselor educaționale. Suntem convinși că, prin efortul comun, „Laborator didactic” va deveni o publicație de referință în peisajul educațional, un adevărat laborator de idei și soluții inovatoare care vor sprijini cadrele didactice și vor îmbunătăți experiența de învățare a elevilor.

Vă mulțumim anticipat pentru interesul și implicarea dvs. și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm!

Cu stimă,

echipa „Laborator didactic”

 

Echipa de redacție „Laborator didactic”: Zamfir Tatiana, Vasile și Violeta Moraru, Elena Lungu

 

Text de Violeta Moraru