Noutăți și evenimente

thumbnail

Dăm startul Auto-reflecției SELFIE!

Ce este SELFIE?

SELFIE este un instrument online gratuit care oferă sprijin școlilor pentru a evalua modul în care utilizează tehnologiile digitale în vederea desfășurării unui proces inovator și eficace de învățare. Cu SELFIE, școlile pot obține o imagine a nivelului la care se află în ceea ce privește utilizarea de către acestea a tehnologiilor digitale, luând în considerare opiniile profesorii, ale elevilor și ale conducerea școlii. Acest proces de autoevaluare poate contribui la inițierea unui dialog în cadrul școlii cu privire la domeniile care ar putea fi îmbunătățite. SELFIE permite, de asemenea, unei școli să își monitorizeze evoluția în timp.

Ce măsoară SELFIE?

Prin intermediul unei serii de întrebări adresate profesorii, conducerea școlii și elevilor, SELFIE măsoară modul în care tehnologiile digitale sunt utilizate pentru procesele de predare și învățare în școala dumneavoastră. Întrebările adresate conducerea școlii se concentrează în principal pe strategii și practici la nivel de școală referitoare la utilizarea tehnologiilor digitale. Întrebările adresate profesorii vizează să capteze în principal practicile de predare, iar cele adresate elevilor vizează să capteze experiența acestora și practicile de învățare legate de utilizarea tehnologiilor digitale. Școlile pot personaliza instrumentul adăugând întrebări care corespund contextului lor.

Cine se află în spatele SELFIE?

SELFIE a fost elaborat de Comisia Europeană împreună cu un grup de experți și practicieni educaționali care provin din țări europene. Peste 67 000 de membrii conducerea școli ,profesorii și elevi din întreaga Europă au testat versiunea beta a instrumentului până la sfârșitul anului 2017.

Confidențialitatea datelor

  • SELFIE este un instrument care vizează numai școala, nefiind colectate date cu caracter personal.
  • Toate răspunsurile furnizate prin intermediul SELFIE sunt anonime. Elevii, cadrele didactice, responsabilii școlari sau orice alți membri ai personalului care răspund la întrebări și la enunțuri nu pot fi identificați personal.
  • Fiecare școală este proprietarul raportului său SELFIE, care nu este comunicat terților decât dacă școala alege să facă acest lucru.
  • Nicio altă organizație, inclusiv Comisia Europeană, nu poate urmări răspunsurile pentru o anumită școală.
  • SELFIE este găzduit pe un server deținut și administrat de Comisia Europeană, iar datele colectate fac obiectul normelor Comisiei în materie de prelucrare a datelor.
  •    Datele anonimizate și agregate pot fi utilizate exclusiv în scopuri de politică și cercetare și niciodată în scopuri comerciale.

Aici puteți citi integral declarație de confidențialitate SELFIE.