Noutăți și evenimente

viber_image_2024-10-02_17-27-02-511

Astăzi, 2 octombrie 2024, în curtea IPLT „Onisifor Ghibu”, s-a organizat un Master Class cu genericul „Toamna – simfonia culorilor”.

 Toamna este un anotimp atât de generos, de mirific, colorat şi bogat în roade, iar copiii sunt un izvor nesecat de inspiraţie şi imaginaţie. Pornind de la acest aspect, am hotărât împreună cu elevii care studiază în clasele cu Profil Arte Plastice să organizăm o activitate la care au fost invitați elevi, cadre didactice și părinți.

Scopul: stimularea și valorificarea potențialului creativ al elevilor prin implicarea lor în realizarea creațiilor plastice utilizând diverse materiale și tehnici de lucru.

Obiectivele:

  • Identificarea, promovarea și susținerea elevilor cu aptitudini în domeniul artistico-plastic;
  • Cultivarea creativității, expresivității și sensibilității artistice la elevi;
  • Dezvoltarea imaginației, competențelor și aptitudinilor artistico-plastice.

Activitatea s-a organizat pe 3 secțiuni:

  • Pictură – Peisaj de toamnă.
  • Colaj – Bogățiile Toamnei.
  • Pictura pe față – Magia toamnei.

Organizatori și coordonatori ai acestui frumos eveniment au fost doamnele Vera PȘENEAC și Diana PȘENEAC, profesoare de Educație plastică.

La activitate au fost prezenți directorul instituției, doamna Tatiana GOLBAN și directorii adjuncți, Nicolae GUȘTIUC și Olga SÎRGHI, care împreună cu elevii au pictat, împărtășind bucuria prin intermediul paletei coloristice, exprimând felul în care simt, gândesc și văd frumusețea toamnei.

 La eveniment au participat 52 de elevi din clasele a III-a – a VIII-a, care i-au impresionat pe cei prezenți prin originalitatea, creativitatea și iscusința de a îmbina armonios elementele de limbaj plastic în creațiile proprii, prin măiestria artistică de utilizare a diverselor materiale și tehnici de lucru.

Creațiile elevilor au fost inspirate din policromia mediului ambiant, ei fiind receptivi la frumosul miraculos ce-l pot sesiza în orice firicel de iarbă, la adierea ritmică a oricărei frunzulițe desprinse din copaci. O lume întreagă nu poate potoli setea de contemplare şi cugetare a copiilor, deaceea gândurile şi încercările lor trec adesea dincolo de hotarele lumii înconjurătoare.

Nouă nu ne rămâne decât să admirăm această lume a copilăriei, redată prin intermediul culorilor și al mijloacelor creativ-expresive, să explorăm universul în care sufletul de copil cunoaște și se recunoaște, se bucură și explorează posibilitatea de a face alegeri, de a experimenta modalități variate de exprimare prin culori și forme, onorând astfel frumusețea interioară a fiecăruia dintre noi.

 

Felicitări tuturor și mulțumiri pentru buna organizare a activității. Mult succes în continuare!

Secvențe de la Master Class-ul „Toamna – simfonia culorilor”, organizat  de elevii claselor cu Profil Arte plastice din IPLT „Onisifor Ghibu”.

Text: Vera Pșeneac