Noutăți și evenimente

9
Întâlnirea cu scriitoarea Maria Pilchin pe marginea cărții „Doggy” din cadrul programului de lectură Chișinăul citește, ediția a XXI-a, anul 2024, categoria copii.

Eveniment organizat în incinta bibliotecii “Alba Iulia” pe data de 30 aprilie 2024,  cu participarea elevilor din clasa a VI-a “C” și a VII-a “A”, ghidați de profesoarele Păpușoi Liliana și Sîrghii Olga.

În cadrul activității, care a fost una interactivă, educabilii au surprins scriitoarea cu momente inedite din activitatea biografică, viața personală și socială, cuprinzând detalii din cele mai subtile.

Au fost expuse sentimente, gânduri și impresii.

🌸 _Șorțul povestitor_  și _Benzile desenate_ au fost unele dintre cele mai captivante clipe, în care elevii au demonstrat spiritul de interpretare a evenimentelor relatate în povestire.

Impresionată și fascinată de dicția, atitudinea și talentele elevilor, Maria Pilchin, promite să revină cu o continuare pentru opera “Doggy”.

Ansamblul “Alegrino”, îndrumați de Aliona Plăcintă, au încântat sufletele celor prezenți în sala bibliotecii cu o piesă muzicală despre părinți-îngerii coborâți pe pământ.

Buchetul de flori, aplauzele, zâmbetele cititorilor sunt cele mai frumoase aprecieri ale scriitoarei!