Noutăți și evenimente

0

Azi la IPLT „Onisifor Ghibu” mun. Chișinău a avut o sesiune cu genericul ,,Dicție de succes” cu Ecaterina Godoroja.

Cadrele didactice implicate au beneficiat de o sesiune interactivă de dicție. De ce am avea nevoie de așa sesiuni?

În primul rând, o bună dicție poate îmbunătăți înțelegerea și claritatea mesajelor transmise de către profesori către elevi. O dicție clară poate contribui la captarea atenției elevilor și îmbunătățirea procesului de învățare. Astfel în cadrul sesiunii am reușit să exersăm o multitudine de exerciții și activități care ar permite dezvoltarea abilității de transmitere a mesajelor cu mai multă claritate. Un alt aspect ar fi că o dicție corectă și plăcută poate avea un impact puternic asupra modului în care elevii înțeleg și asimilează informațiile prezentate. Profesorii care se exprimă clar și concis pot influența în mod pozitiv nivelul de atenție și învățare al elevilor. Frământările de limbă au reușit să impresioneze cadrele didactice prezente care au exersat și au confirmat importanța dicției corecte în cadrul orelor.

Este important de a menționa că o dicție bună poate îmbunătăți relațiile interpersonale atât cu elevii, cât și cu colegii din mediul academic. O comunicare clară și articulată poate facilita colaborarea și cooperarea în cadrul echipei didactice.  Mai mult decât atât o dicție corespunzătoare poate spori credibilitatea profesorilor în fața elevilor, părinților și a colegilor. Profesori cu o dicție bună pot fi percepuți ca fiind mai profesioniști și mai pregătiți în ochii celorlalți. Astfel sesiunile de dicție pot ajuta profesorii să-și dezvolte abilitățile de comunicare verbală, paraverbală și nonverbală, ceea ce poate fi benefic pentru transmiterea cu succes a informațiilor și a cunoștințelor către elevi.

Prin urmare, sesiunea de dicție contribuie semnificativ la îmbunătățirea performanței profesorilor în procesul educațional și va influența pozitiv relațiile lor cu elevii și cu ceilalți colegi din sistemul de învățământ.