Noutăți și evenimente

10

Competiția Kangurul lingvistic oferă posibilitatea de a implementa competențele lingvistice în limba engleză care sunt extrem de importante într-o societate multilingvă.

În IPLT „Onisifor Ghibu”, limba engleză este studiată începând cu clasa a II-a și finalizând cu examenul de bacalaureat în clasa a XII-a. Comisia Metodică de Limbi Străine constă din membrii: Doina Mariana (șefa CMLS, grad didactic doi, profesoară de limbă engleză), Cernei Kristina (grad didactic superior, profesoară de limbă engleză), Boldurat Diana (grad didactic întâi, profesoară de limbă engleză), Spînu Rodica (grad didactic întâi, profesoară de limbă engleză), Guțu Elena (grad didactic întâi, profesoară de limbă engleză), Sîrbu Daniela (grad didactic doi, profesoară de limbă engleză), Papanaga Elena (grad didactic doi, profesoară de limbă engleză), Vlasiuc Elena (grad didactic doi, profesoară de limbă engleză și limbă franceză), Reuțoi Eugenia (grad didactic doi, profesoară de limbă franceză), Gurghiș Vera (grad didactic doi, profesoară de limbă germană), Josu Natalia (profesoară de limbă germană), Bivol Lucia (grad didactic întâi, profesoară de limbă germană).

La moment, Kangurul Lingvistic este doar la limba engleză, în acest an fiind înscriși în concurs 260 de elevi și eleve, dintre care 160 au obținut locuri premiante.

De ce ar trebui să învățăm limbi străine? În primul rând limbile străine sunt folosite în afaceri, relații diplomatice, turism, educație și alte domenii. Competențe bune în limbi străine facilitează comunicarea cu vorbitorii nativi și non-nativi de engleză din întreaga lume. Mai mult decât atât cunoașterea limbilor străine deschide uși în ceea ce privește oportunitățile de carieră. Multe companii cer angajaților lor să aibă competențe solide în limbi străine , deoarece multe afaceri sunt desfășurate la nivel global. Un alt important aspect este că cunoașterea limbilor străine oferă acces la o gamă mai largă de resurse educaționale, inclusiv cărți, articole, cursuri și programe de studiu. Acest lucru este crucial pentru cei care doresc să-și extindă cunoștințele și să aibă succes în cariera lor. De asemenea, mulți elevi  participă la schimburi culturale sau programe internaționale, astfel competențele lingvistice solide le permit integrarea mai bună și o experiență plăcută într-un mediu nou. Studierea și perfecționarea limbilor străine nu numai că îmbunătățesc abilitățile de comunicare, dar ajută la dezvoltarea creativitatății, gândirii critice și a abilităților de rezolvare a problemelor. De asemenea, expunerea la diferite perspective și culturi, contribuie enorm la dezvoltarea personală a elevilor.

Felicităm elevii și elevele pentru participarea în acest concurs internațional și le dorim mult succes în continuare!