Noutăți și evenimente

9

La data de 29 mai, 2024 a avut loc concertul de dare de seamă cu genericul „Prin ani cu demnitate și performanță” prin care am sărbătorit performanțele elevilor și elevelor de la profilul Arte savurând frumusețea cuvântului românesc, dansului, obiceiurilor și tradițiilor. Dna directoare, Golban Tatiana, a venit cu un mesaj de salut și de felicitare pentru toți cei implicați în promovarea valorilor general umane prin muzică, cânt, dans și desen.

Colectivele IPLT „Onisifor Ghibu” au adus în dar arta frumosului pe care au îndragit-o. În scenă au evoluat următoarele colective de elevi și eleve:

 1. Corul Mare și Corul Mediu al claselor muzical-corale „Clipe Muzicale”, laureați în cadrul multor concursuri naționale și internaționale, dirijori Axenti Svetlana, Pascari Dana, maeștri de concert Irina Țabur, Angela Oleinic.
 2. Ansamblul de fluierași ,,Voiniceii” deținători pe parcursul a mai multor ani al Premiului Mare la diferite concursuri, conducător dl Sergiu Tiron, maestru în Arte, și formația folclorică ,,Opincuța Neamului”, conducător Elena Donică Tiron, maestru în Arte nominalizați cu titlul ,,Cele mai numeroase performanțe obținute pentru liceu.”
 3. Ansamblul ,,Copilăria”, clasa a IV-a și clasa a VIII-a, conducător Castraveț Eugen, premianți cu premiul II în cadrul concursului,,Constelația Dansului”.
 4. Ansamblul de dansuri populare ,,Strămoșească”, premiat la nenumărate concursuri naționale și internaționale, coregraf maestru în Arte Andrei Baciu, maestru de concert Veaceslav Sîrbu cu dansurile ,,Coasa” și „Hora Satului”.
 5. Ansamblul de instrumentiști ,,Valentine’s Band”, conducători Valentina Panfil, Valentina Grecu, Aliona Plăcintă, Victoria Dorin, profesor și dirijor Valentin Drăgălin, maestru în Arte, melodia ,,Cascada de Paris” și ,,Sârba”, compozitor Eugen Doga.
 6. Formația de dans clasic ,,Arabeschi”, profesor dna Hodacov Ludmila, maestru de concert Bedicov Mihai.
 7. Membrii ansamblului vocal ,,Gingășie”, grupa mică, conducător Nirca Dumitru, maestru în Arte, cu piesa ,,Șu-bi-dua”.
 8. Ansamblul vocal ,,Allegrino”, conducător artistic Plăcintă Aliona.
 9. Ansamblul de dansuri sportive ,,Copilărie”, coregraf Sergiu Burlacu, clasa a III-a premiați cu Premiul UNU l și clasa a IX-a premiați cu Premiul Mare a concursul Constelația Dansului 2024 .
 10. Ansamblul de dansuri populare,,Vatra Neamului”, grupa clasei a II-a, dansul ,,Mărărașul” și clasa a V-a, dansul „Ca la jocul satului”, coregraf Cozma Oxana.
 11. Membra ansamblului vocal „Gingășie”, Cazac Mariana, comducător Nirca Dumitru, maestru de concert.
 12. Orchestra de muzică populară „Moștenitorii”, conducător Nichita Comendant, premiată cu Premiul Mare în cadrul concursului „La Fântâna Dorului”, 2024.

Dna directoare, Golban Tatiana, a încheiat concertul de dare de seamă cu genericul „Prin ani cu demnitate și performanță” în aplauzele din partea publicului format din părinți, cadre didactice, elevi și eleve și a mulțumit continua susținere a părinților în promovarea viziunii și misiunii IPLT ,,Onisifor Ghibu”. A menționat buna colaborare și comunicare cu membrii administrației, Guștiuc Nicolae, Zamfir Tatiana, Postica Angela, Cebanu Ina, Gori Alexandru, Cernei Kristina și întreaga comunitate. Au fost aduse mulțumiri și prezentatorilor, Bragarenco Mihai și Scutaru Andreea, pentru că au creat o atmosferă de sărbătoare prin informarea publicului despre toate prestațiile din scenă.

Cadrele didactice au fost premiați cu diplome și torfee pentru efortul depus.