Noutăți și evenimente

afis-concursul-international-de-matematica-aplicata-cangurul—28-martie—clasele-v-xii

Rezultatele CONCURSULUI INTERNAŢIONAL DE MATEMATICĂ „CANGURUL” 2024

Concursul CANGURUL („KANGOUROU”) se desfășoară din 1991 și întrunește în fiecare an circa 6-7 milioane de participanţi din 110 ţări din Europa, Asia, America de Nord, America de Sud şi Africa. În Republica Moldova numărul maxim de participanți a fost înregistrat în anul 2020 când au participat aproximativ 52.000 de elevi din peste 600 de instituţii de învăţământ.

La acest concurs sunt două modalităţi de a câştiga: obţinând cel mai mare punctaj total

(concursul celor mai buni) sau rezolvând corect cel mai mare număr de probleme la rând, începând cu prima (concursul celor mai prudenţi).

Astfel, la 11.04.2024,  Cangurul le-a dat întâlnire elevilor instituției noastre, pasionați de matematică în cadrul unei competiții de neuitat.

Prin participarea la această provocare, elevilor le-au fost testate cunoștințele , logica , viteza de reacție.

 

 

 

 

 

Felicitări elevilor care au obținut locuri premiante la acest consurs! Acest succes să  fie motivația de-a continua să  adunați îndrăzneț cunoștințele, să vă dezvoltați ingeniozitatea și perseverența către visuri, iar cei mai buni sfătuitori să fie logica, cunoștințele și gândirea.

 

Le mulțumim elevilor pentru participare, profesorilor dedicați pentru organizarea competiției și părinților pentru susținere necondiționată! Vă așteptăm cu drag și la următoarele jocuri-concurs!

 

 

 

 

Text de Ana Baciu, profesoară de matematică