Noutăți și evenimente

olimpiada germană

În mesajul către participanții la eveniment, Lilia Ivanov, directoarea Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, a felicitat elevii pentru rezultatele pe care le-au obținut în cadrul olimpiadei și i-a încurajat să continue studiul disciplinelor îndrăgite. „Studiul unei limbi noi și lecturarea cărților într-o altă limbă decât cea nativă te ajută să-ți îmbogățești vocabularul și spectrul cultural, reușind să formulezi argumente bine documentate și coerente”, a menționat Lilia Ivanov.

Olimpiada Republicană la Limbi străine este organizată anual de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației şi Cercetării și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane ce se desfășoară în perioada 16 februarie – 27 mai 2024.

La ediția din acest an a Olimpiadei Republicane la Limba engleză și Limba germană au luat parte 243 de elevi din întreaga țară. Dintre aceștia, 197 au participat la competiția de Limbă engleză, în timp ce alți 46 – la Limba germană.

Premianții Olimpiadei Republicane la Limbi străine: Limba engleză și Limba germană sunt elevi ai unor instituții de învățământ din raioanele/municipiile: Anenii Noi, Bălți, Căușeni, Chișinău, Criuleni, Drochia, Florești, Hîncești, Ialoveni, Orhei, Sîngerei, Strășeni, Ștefan Vodă, Ungheni.

https://ance.gov.md/sites/default/files/ol24_lstr_germana_premianti.pdf