Noutăți și evenimente

MOLDCELL 2

Internetul este parte din viața ta de zi cu zi, fie că socializezi cu prietenii, faci temele pentru acasă, asculţi muzică sau urmăreşti vloggerul preferat. Totuşi, este foarte important să fii responsabil/ă şi atent/ă. Ceea ce publici online sau ceea ce publică alţii pe Internet despre tine contribuie la reputaţia ta, pentru tot restul vieţii tale. Cu toţii încercăm să ne construim o imagine pozitivă.

La data de 07.02.2024 IPLT „Onisifor Ghibu” a găzduit în parteneriatul cu compania Moldcell atelierul „#Internet FĂRĂ GRIJI”. Elevii și elevele au fost instruiți/-te cum poate avea loc navigarea pe internet în mod sigur.

Fundația Moldcell:

Calculatoarele, smartphone-urile și internetul sunt parte integrantă a vieții noastre, dar știm cu adevărat cum să ne protejăm online?

În contextul Zilei Siguranței pe Internet, la Fundația Moldcell am luat măsuri proactive pentru educarea și abilitarea elevilor și profesorilor de la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu din Chișinău. Prin proiectul nostru educațional, Internet Fără Griji, am abordat subiecte cruciale, cum ar fi înțelegerea amprentei noastre digitale, impactul acțiunilor online, cyberbullying și practicarea igienei cibernetice.
Ziua Siguranței pe Internet are scopul de a crește gradul de conștientizare pentru un Internet mai bun și mai sigur, în care tehnologia este folosită nu doar în condiții de siguranță ci și într-un mod responsabil, critic și creativ.

https://siguronline.md/rom/copii/informatii-si-sfaturi/fii-inteligent-pe-internet

În săptămâna dedicată siguranței online un rol important o are și participarea activă a eTwinnerilor din IPLT „Onisifor Ghibu”, pentru că spațiul online trebuie să fie sigur!

https://youtu.be/YR5zDq5lvSo